Aug. 30, 2013

Fredag, mysfredag. Jag har redan hunnit med att vara på skolan och ha en lektion med finungarna, lämna in en ledighetsansökan och hamna på mitt andra jobb. Barnflickar mig fram till fem idag för att sedan få helg. En hel ledig helg som ikväll invigs av en filmkväll med Marcus och Sofie.

Trevlig helg finisar, idag får alla vara finisar eftersom att jag är så glad!


Aug. 28, 2013

Ibland hinner sockersuget ikapp mig, men jag tycker ändå att det går bra. Jag håller ju emot. Vem har sagt att diet ska vara äckligt? Det är ju faktiskt inte annat än vad man gör det till.

Har som sagt sovmorgon idag och kan för första gången på länge äta frukost framför tv'n. Hemmagjord hallon-avokado smoothie och kaffe, mums.


Aug. 27, 2013

Nu har jag redan hunnit vara tre dagar på öjeskolan med alla härliga elever. Imorgon är jag ledig därifrån och ska istället till teve och vara med Alicia, gosan.

Helgen bjöd på en del godsaker på fredagskvällen vilket resulterade i sämre mående på lördagen. Lördagskvällen jobbade jag istället, det var väl lika bra det.

Nu har jag precis hängt in lite grejer i garderoben och provat min nya klänning inför alanya, längtar som ett as! Bara två veckor kvar!!!


Aug. 23, 2013

Denna vecka har det hänt mycket, precis som jag i söndags skrev att det skulle. Vad ja inte visste då var att jag på den lediga onsdagen skulle åka på en arbetsintervju för att sluta med ett nytt jobb, är numer sv/eng lärare till åk 6 på öjeskolan. Jag fick precis den perfekta möjligheten som jag önskat.

Så trots alla kursplaneringar, sekretessavtal, brottsregister, namninlärningar och rättningar jag har att ta hand om nu är jag superlycklig. Trött också kanske, jo lite trött. Men lycklig, väldigt.


Söndagens

 
Tänk vad fort tiden går, nu är sommaren så gott som slut igen. På torsdag ska jag prova på ett lärarvikariat för första gången. Nils-Olof fyller snart två månader och mamma 48 år. Jag har så gott som spenderat ett år med Marcus och inom en månad åker jag till alanya. Den kommande veckan är det tre olika jobb som kallar, barnflicka tre dagar enligt det ordinarie schemat, lärarvikarie en dag och så är det pubkväll på destilleriet. Vi kanske ses om du har tur :*
 
 
 

Aug. 16, 2013

Min andra lediga dag, man får ju spunk av understimulation. Igår städade jag hela lägenheten, till och med skrubbade runt, i och under grejer. Idag måste jag ju ha något annat att roa mig med så jag tänkte åka och köpa en bil, hehe. Har väntat på mamma oså i ungefär två timmar så jag har till och med sminkat mig. Stackars lilla flicka, understimulerad på två min. Aja hörs, ville egentligen bara berätta att jag skulle köpa en bil.


Aug. 13, 2013


Aug. 12, 2013

Efter att ha firat Kalle i Tierp m.m i helgen är jag nu påväg till jobbet igen.

Tänk att lilla hjärtat redan är 10 år, stora killen ju! Det är ju inte alls längesen som jag gick och viskade mina "problem" till någon som inte ens kunde svara och det var inte längesen som han ramlade ner från trädet och bröt armen, det var inte längesen som han ville att man skulle ligga och läsa för honom samtidigt som han kunde gosa med ens öra.. och nu är han stor, 10 år och ändå klokare och mognare än vad många äldre människor är, min fantastiska fina lillebror, min dyrbara skatt. Jag älskar dig mer än vad ord kan beskriva!


Det starkaste som finns

Vad är det som krävs för att stanna kvar
som inte är säker men aldrig tvivlar
som inte har nån storlek alls
inte har någon genans
Som får en att ropa till balkongen "kom ner!"
får prästens dotter att rymma med en knarkare
som får en att säga i natten 'jag behöver nåt starkare'

Den får en att darra som höstlöven
den får en att vissla i mörkret
den är en stulen bil som kör iväg nånstans med dig
utan ljus och sen rättegången

Vad är det som inte kan repareras, censureras,
som inte har nån rättvisa,
som inte är blind, men gömmer ögonen i händerna
som inte har nån anständighet
inte behövs kläs upp i skönhet
den kryper inte för nån
den väntar inte på nån

Den är lika ren som ett barns ögon lika skitig som marken på en tågstation
vad är det som inte har någon regering
vad är det politikerna aldrig nämner

Vad är det som lovar dom unga
som får dom gamla att tro att dom kan överleva
som finns i alla utbrotten
som finns i grabben som står på karmen till ett fönster
finns i rånarnas fantasier
och i dom olyckligaste kapitlen
om en hund som vart hungrig i mil
tycker inte om nån men kommer ändå in
kommer ändå in


Aug. 10, 2013

No one wants forever anymore


Aug. 06, 2013

Har precis kommit till dagens första jobbpass, efter 7h här far jag raka vägen upp till harsa och nästa jobbpass. Det är tur att jag trivs med det jag gör. Puss adjöken, morgondagen blir likadan!


Aug. 05, 2013

Nu är jag åter i jobbartagen efter fyra lediga dagar. Jag hade en fantastisk tid med min finaste Marcus när vi var ute med husvagnen och tog dagen som den kom, stannade där det passade och upplevde underbara miljöer. På lördagen åkte vi vidare till orbaden för att fira Gunbritt som fyllde 70år. Igår passade jag och gullemamsen på att ta sista chansen att gå på crêperiet för i sommar, mums.

Imorse var jag på en arbetsintervju och nu ska jag jobba fem dagar i streck. Puss